'Ik lag er niet elke nacht van wakker maar vond het wel vervelend dat ik geen kin had. Bij mij is het kinbot 7 millimeter naar voren gezet. Dat zó'n klein botje zó'n groot verschil kan maken... Nu ben ik tevreden. Mijn gezicht is zoals het is bedoeld!'

 

Anne (34) is al helemaal gewend aan haar kin: "Dit is zoals het had moeten zijn. Als ik in de spiegel kijk, voelt het alsof het altijd zo is geweest. Deze kin hoort bij mij. Ik hoef 'm niet meer te verbergen." Ook bij haar begon het met het besef dat er iets was met haar kin: "Op foto's zag ik dat ik eigenlijk geen kin had. Dat ging me storen. Op internet vond ik de behandeling van meneer Mulié. Ik heb niet geaarzeld en meteen gebeld voor een afspraak."

Al die mooie kinnen

Vanaf het begin had ze er vertrouwen in: "Op de website zag ik al die gezichten, hoe mooi die kinnen waren geworden. Ik wist al dat ik geen implantaat of fillers wilde, dus dit leek perfect voor mij. Meneer Mulié vertelde hoe alles in z'n werk ging en er werden foto's gemaakt. Op de computer liet hij zien hoe ver mijn kin naar voren moest. Wat het effect van de verplaatsing zou worden, zag ik op de predictiefoto. Die vond ik meteen zo mooi. Ik dacht alleen maar: dat wil ik!"

Niet paardrijden

De ingreep viel haar mee: "Ik stelde me in op een tijdje ongemakkelijk eten, slapen en praten. Maar het genas heel snel. Toen ik na een week op controle kwam, zag je al bijna geen zwelling of verkleuring meer. Ik zit in het onderwijs en had de operatie gepland in een schoolvakantie. Daarna kon ik gewoon weer aan het werk. Alleen paardrijden heb ik nog even een tijdje achterwege gelaten."

'Deze kin hoort bij mij. Ik hoef 'm niet meer te verbergen.'
Passende kin

Anne had een paar mensen verteld wat ze ging laten doen. Anderen vertelde ze het pas na afloop. "Dan hoorde ik vaak: 'ik zag wel iets aan je, maar ik wist niet precies wat'. Dat betekent dat ik niet opeens een ander gezicht heb; alleen mijn kin is anders. Die klopt nu bij mijn gezicht. Het was het enige dat ik aan mezelf wilde veranderen. Dat is nu gebeurd en ik ben er heel erg blij mee!"

Anne voor na schuin smile