'Rond mijn 18e kreeg ik door dat ik geen echte kin had. Anderen maakten er opmerkingen over. Dan ga je beter in de spiegel kijken en zie je het zelf ook. Vanaf dat moment zat het me dwars. Dat werd steeds erger. 's Winters kon ik het met sjaaltjes verdoezelen, maar in de zomer niet. Ik schaamde me ervoor. Een vriendin kreeg me uiteindelijk zo ver dat ik op zoek ging naar een oplossing.'


Karin (39) - getrouwd, moeder van 2 kinderen: “Via internet kwam ik bij een plastisch chirurg in een ziekenhuis. Dat was een grote teleurstelling. Hij nam me niet serieus. Eerst kon hij er niks aan doen en later wilde hij wel kijken wat hij met een implantaat kon. Het zou vijfduizend euro kosten... Ik had er geen enkel vertrouwen in, dus online verder zoeken. Opeens zag ik iets over de kincorrectie van meneer Mulié. Dat veranderde alles voor me! 

Altijd verkouden

Er bleek meer aan de hand dan alleen een terugliggende kin. Ik had ook een grote overbeet. Problemen met eten had ik niet, maar ik was wel altijd verkouden doordat mijn mond altijd een beetje openstond. Daardoor sliep ik ook slechter. Het bleek allemaal met elkaar te maken te hebben. Meneer Mulié adviseerde een gecombineerde kaak- en kinoperatie en een slotjesbeugel. Alles gebeurde op dezelfde locatie: computeranalyse, beugel, operatie. Dat maakt het zoveel makkelijker. En beter, want de specialisten kunnen direct met elkaar overleggen.

Operatie en beugel

Het echte resultaat is nog mooier dan de predictiefoto. Dat komt natuurlijk omdat er meer is gebeurd: eerst een beugel, dan de operatie om mijn kaak en kin goed te krijgen en tenslotte weer een beugel om tanden en kiezen netjes te zetten. Dat alles nu goed is, kan ik amper geloven. Na die ervaring in dat ziekenhuis durfde ik eigenlijk niet meer. Maar hier zag ik op het scherm meteen hoe het kon worden. En ik ontmoette Roxy. Zij heeft de ingreep zelf ondergaan en werkt nu samen met meneer Mulié. Toen wist ik het zeker: had ik dit maar 20 jaar eerder geweten...”

Bekijk de case van Karin.