'Op haar achttiende kwam Roxy als stagiaire bij de Orfeokliniek in Zoetermeer. Het werd een stage met vérstrekkende gevolgen. Ze leerde er Rob Mulié kennen en ontdekte wat zijn zelfontwikkelde kincorrectie voor haar kon betekenen.'

 
Roxy (25): "Het stoorde me dat ik op foto's geen kin had. Dat probeerde ik te corrigeren door mijn onderkaak een beetje naar voren te duwen. Ik wist dus wel dat ik een terugliggende kin had, maar ik leed er niet onder. Ben er nooit mee gepest of zo. Toen ik in de Orfeokliniek kwam werken, zag ik patiënten met net zo'n kin als ik. Ik zag ze vóór en ná hun operatie. Dat maakte me nieuwsgierig: hoe zou ik er na een kincorrectie uitzien?

Computervoorspelling

Meneer Mulié heeft toen een predictiefoto voor me gemaakt. Bij mij waren neus en lippen goed, maar mijn kin lag duidelijk buiten het harmonische profiel. Ik wist niet zeker of ik het aandurfde, want ik was nog nooit geopereerd. Maar de predictiefoto nam alle twijfel weg. Die vond ik zó mooi! Opeens zag ik mijn gezicht met een normale kin!

 

‘Het stoorde me dat ik op foto's geen kin had.’

 

Geen littekens

Familie en vrienden vonden dat er niks mis was met mijn kin. Maar toen ze de predictiefoto zagen, waren ze net zo verbaasd als ik. Dat een paar millimeters zo'n verschil kunnen maken! De ingreep vond ik best spannend, maar die viel reuze mee. Het wordt van binnenuit gedaan, dus aan de buitenkant zie je niets: geen littekens. Ik werd vroeg geopereerd en kon aan het eind van de ochtend alweer naar huis. 's Avonds heb ik wat pijnstillers ingenomen. Het voelde stijf aan en ik kon de eerste week niet gewoon eten.
Echt pijn heb ik niet gehad. Mijn gezicht was eerst wat gezwollen, maar dat trok snel weg. Binnen een week kon ik weer aan het werk. In de weken erna zag ik het steeds mooier worden.

Lippen op elkaar

Als ik de predictiefoto vergelijk met mijn profielfoto een jaar na de operatie, zie ik eigenlijk geen verschil. Weet je wat er ook anders is? Vroeger had ik mijn mond altijd een beetje open. Ik kon moeilijk mijn lippen sluiten. Met het naar voren zetten van mijn kin is dat ook goedgekomen.
Iedereen vindt het heel mooi geworden. De mensen die het weten, zien verschil, maar mensen die ik lang niet heb gezien zeggen niet opeens 'wat is er met jou gebeurd?' Mijn gezicht is dus wel veranderd, maar niet heel opvallend.
Ik geef de behandeling een tien, want ik ben er echt heel blij mee. Gewoon op de foto durven, niks meer verbergen... héérlijk!'

 

Consulente kincorrecties Roxy:

'Ik ben nog steeds orthodontie-assistente, maar doe nu ook intakegesprekken voor de kincorrectie. Mensen horen graag hoe de ingreep gaat van iemand die het zelf heeft laten doen. Ik kan hun vragen beantwoorden en vertellen dat de operatie heel erg meevalt. Dat de predictiefoto en het resultaat na de operatie écht overeenkomen. Dat het vaak zelfs nog mooier wordt dan wat de predictiefoto laat zien. En dat dit geen fabeltjes zijn, want ik ben het levende bewijs!'

Bekijk de case van Roxy